dilluns, 11 de març del 2013

Ultra Trail de les fonts: Elena 3a absoluta.

Aquest passat cap de setmana,  s'ha celebrat a Xerta, la tercera edició d'aquest Ultra Trail que recorre part del ports, concretament 120km amb 6.000m de desnivell positiu distribuït amb tres etapes.Allí estava Elena, que defensava la victòria del any anterior i que tindria l'acompanyament durant tots els dies del "manso" o com diu Elena, la llebre, Albert Giner.

La primera d'aquestes etapes és la nocturneta, on Elena va invertir 2h05' per fer el gairebé 24km amb un desnivell de 300m. Respecte a l'any passat baixava 5' i les sensacions eren molt bones, tocava recuperar i pensar amb l'etapa del dissabte 70km per davant i amb un desnivell de 4.000m positius. Va invertir 11h09' baixant 22' respecte al temps de l'any anterior i arribant la tercera de l'ultra.
Quedava només l'etapa del diumenge, 27km on va tocar patir, però tot i això va aconseguir baixar 9' respecte al any anterior, arribant la  2a de les corredores que feien l'ultra, i acabant tercera de la general absoluta, amb un temps total de 17h13' i rebaixant en 36' el temps que havia fet en l'edició del 2012, on va aconseguir la Victòria. Això demostra la bona cursa que ha fet aquest any, amb l'afegit que en aquesta edició portava la pressió de ser la guanyadora anterior, i això també juga un paper important. Per això des d'aquí felicitar-la per aquesta tercera posició ben merescuda.

Ara toca recuperar una mica, però només uns dies ja que amb poc més de  amb tres setmanes ha de començar a afrontar el repte d'aquest any, fer la copa catalana de curses d'ultraresistència, on hi ha 4 proves de llarga distància: Costa Daurada a l'Abril, Coll de Nargó al maig, Volta a la Cerdanya al juny i Núria Queralt al Juliol. Per tant un Ultra cada més i un total de 365km i 20.000m de desnivell positiu en 4 mesos, més alguna cursa que hi haurà entre aquestes.
Per acabar ja, felicitar de nou per la tercera posició de Xerta, i animar-la per al nou repte que te per davant i que de ben segur aconseguirà amb bon nivell.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada